Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 

Έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 88ου δημοτικού διοργανώνει ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ και τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ αν το επιθυμούν, σε συνεργασία με τους  εθελοντές της ομάδας διάσωσης RESCUE TEAM DELTA μαθήματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1/3/2024 στις 5:30-9:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων στο σχολείο μας.

 

Το μαθήμα αφορά στην αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, μερικές εξ αυτών άμεσα απειλητικές για τη ζωή του παιδιού αλλά και κατ΄ επέκταση του ενήλικα. Είναι διαδραστικό και απαιτεί τη συμμετοχή των παρευρισκομένων (εκπαίδευση σε προπλάσματα).

 

Λίγα λογια για το σεμιναριο: Α΄ Βοήθειες 

 

Σκοπός : Η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων που συμβαίνουν στο σπίτι ή στο σχολείο 

 

Ενότητες:

 

• Πως κάνουμε κλήση στο ΕΚΑΒ (166)

• Φαρμακείο, περιεχόμενο του και ορθή χρήση αυτών.

• Περιποίηση τραύματος

• Αιμορραγίες, τρόποι αντιμετώπισης

• Εγκαύματα και τρόποι αντιμετώπισης

• Αρχές  επιδεσμολογίας

• Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

•  Αντιμετώπιση Πνιγμονής

• Πλάγια θέση ασφαλειας

 

Το σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, ως ενίσχυση προς την ομάδα, ζητήθηκε από εμάς όχι χρηματικό ποσό, αλλά αναλώσιμα πρώτων βοηθειών (αιμοστατικά είδη, αυτοκόλλητα ράμματα, είδη για εγκαύματα κλπ που θα σας προτείνουν στα φαρμακεία)

Ως σύλλογος θα συμβάλλουμε με μια τσάντα πρώτων βοηθειών. Στον χώρο θα υπάρχει κουτί συλλογής των ειδών.

Καλό θα ήταν να δηλωθεί η παρουσία σας σε περίπτωση ενδιαφέροντος. Για την ομαλή λειτουργία του σεμιναρίου κ την κατάλληλη οργάνωση αναλόγως των παρευρισκομένων. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο email του συλλόγου (88silgondimathin@gmail.com). Επίσης με προσωπικό μήνυμα σε οποιοδήποτε μέλος του συλλόγου. 

 

Σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε σε συμμετοχή σας μιας κ είναι ευκαιρία να αποκτήσουμε γνώσεις, ώστε να προσφερουμε βοήθεια σε συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανάγκης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

PARTY ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!!! 14/6/2018