Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2017

Η Κυρά-Σαρακοστή!

Η Κυρά Σαρακοστή είναι ένα παλιό, ελληνικό έθιμο.  Στην ουσία είναι ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο που είχαν οι παλιοί για να μετρούν τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.  Οι εβδομάδες είναι επτά εξού και η Κυρά Σαρακοστή έχει επτά πόδια.  Δηλαδή ένα πόδι για κάθε εβδομάδα. Η Κυρά Σαρακοστή έχει σταυρωμένα τα χέρια επειδή προσεύχεται, δεν έχει στόμα γιατί δεν μιλάει και γιατί νηστεύει, αυτιά δεν έχει για να μην ακούει.  Όλα αυτά φυσικά είναι συμβολικά γιατί ως γνωστόν-παρόλο που το ξεχνάμε.. η περίοδος μέχρι το Πάσχα σημαίνει στροφή στον εσωτρικό μας κόσμο με σκοπό την κάθαρση μέσω νηστείας, όχι μόνο τροφών αλλά και ότι είναι κακή συνήθεια και βλάπτει εμάς και τους γύρω μας.. Δεν βλέπουμε, δεν ακούμε, δεν σχολιάζουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά στρέφουμε την προσοχή μας στη δική μας βελτίωση! Κάτι δηλαδή που θα έπρεπε να κάνουμε όλο το χρόνο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.. Σας παραθέτουμε μερικές εικόνες από τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και μεταξ

Καλωσήρθες Άνοιξη.. Προσοχή στις αλλεργίες!

Λόγω άνοιξης οι αλλεργίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους.. Ας φροντίζουμε λοιπόν να προφυλάσουμε τα παιδιά μας κατά το καλύτερο δυνατό... Παραθέτουμε το κείμενο που μοιράστηκε στο σχολείο από τη διεύθυνση προς ενημέρωση όλων των γονέων.

Χαρούμενες εικόνες από τον χορό μας!

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν κάθε Σάββατο στο σχολείο μας από το Σύλλογό μας και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μικροί μαθητές ζωγραφίζουν και μας χαρίζουν όμορφες εικόνες. Αγαπάνε τον χορό, διασκεδάζουν και μας το δείχνουν με τον τρόπο τους.. Σήμερα μοιραζόμαστε όμορφες ζωγραφιές μαζί σας..