Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Καλωσορίζοντας το 2024, ως Διοικητικό Συμβούλιο, ευχόμαστε σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας καλή χρονιά με υγεία και δύναμη για εμάς και τις οικογένειές μας!

Θα θέλαμε με αυτήν την ευκαιρία, και για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, να σας ενημερώσουμε για τη δράση του   Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καλωσορίσαμε τους μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ με ένα συμβολικό δωράκι. Έγινε συνάντηση με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου προκειμένου να κουβεντιάσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν. Πραγματοποιήσαμε την τακτική γενική συνέλευση, στην οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε. Λειτουργούμε τις δραστηριότητες κάθε Παρασκευή: θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακούς χορούς, ζωγραφική, μοντέρνο χορό. Παρακολουθήσαμε μια θεατρική παράσταση εξασφαλίζοντας έκπτωση στο εισιτήριο. Οργανώσαμε εκδήλωση με ψυχολόγο με θέμα: «Εξαρτητικές συμπεριφορές στις μικρές ηλικίες, προβληματική χρήση του διαδικτύου». Έγινε η αναμνηστική φωτογράφιση των παιδιών. Το φωτογραφικό πακέτο για τους μαθητές της ΣΤ’ είναι, κάθε χρόνο, δώρο από το Σύλλογο. Πραγματοποίησαμε εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και μπαζάαρ.

Παρακολουθούμε και μας προβληματίζουν οι εξελίξεις στην παιδεία. Επισημαίνουμε προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στις κτιριακές υποδομές, προτείνουμε παρεμβάσεις. Θέλουμε τα χρήματα που πληρώνουμε μέσω της φορολογίας να δίνονται στα σχολεία, διεκδικούμε επαρκή χρηματοδότηση από το Δήμο και το Υπουργείο Παιδείας. Στηρίζουμε τα αιτήματα που γίνονται από το σχολείο προς το Δήμο (επισκευές, κατασκευές, συντήρηση), θέτουμε αιτήματα και ως Σύλλογος.

Έχουμε επαφή και επικοινωνία με τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μέσω της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε το μοίρασμα της βασιλόπιτας, ένα σεμινάριο για τους γονείς για πρώτες βοήθειες και την αποκριάτικη γιορτή. Τα παραπάνω είναι ορισμένα από αυτά που σχεδιάζουμε. Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα προγραμματιστούν και άλλες πρωτοβουλίες.

Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε τη συμμετοχή, τη γνώμη και τις ιδέες όλων των γονιών και κηδεμόνων. Αρκετές φορές οι υποχρεώσεις και το τρέξιμο της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν σε όλους να συμμετέχουν και να παρακολουθούν τις πρωτοβουλίες που διοργανώνει ο Σύλλογος.

Σημαντική στήριξη προκειμένου να ανταποκρινόμαστε ως Σύλλογος σε αυτά που σχεδιάζουμε είναι η ετήσια συνδρομή που καταβάλλουμε ως μέλη του Συλλόγου, η οποία είναι €10 ανά παιδί. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να λειτουργούμε τις δραστηριότητες, να διοργανώνουμε τις εκδηλώσεις και με διάφορους τρόπους αυτά τα χρήματα να «επιστρέφουν» στα παιδιά (δώρα, κάλυψη κάποιας έξτρα ανάγκης στο χώρο του σχολείου, κάποια ξεχωριστή πρωτοβουλία). Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να πληρώσετε την συνδρομή κάθε Παρασκευή, από τις 5:30μμ μέχρι τις 9:30μμ, την ώρα λειτουργίας των δραστηριοτήτων. Αλλά και την Δευτέρα 29/1 και την Τρίτη 30/1, κατά την πρωϊνή προσέλευση 8:00πμ-8:15πμ και στο σχόλασμα στις 1:20μμ στα μέλη του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

PARTY ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!!! 14/6/2018