Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρόποι διενέργειας rapid και PCR/Περαιτέρω οδηγίες



  • Σε συνέχεια επικοινωνίας που είχαμε με τη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Αθηναίων συνοψιζουμε στο παρόν ότι η διενέργεια δωρεάν rapid test και μοριακών (PCR) στους μαθητές/τριες με επιβεβαιωμενο κρούσμα και στους συμμαθητές της τάξης τους, μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς κόστος σε δημόσιες δομές με την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης (που εκδίδει το σχολείο στους μαθητές του τμήματος επιβεβαιωμενου κρούσματος) και την επίδειξη αυτής στη δημόσια δομή.  Κοντινή δημόσια δομή σε εμάς είναι το νοσοκομείο Αγία Όλγα και το Κέντρο Υγείας Πατησίων (Νοσοκομείο Παπάδων). Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα ανεβαίνει στην ΗΔΙΚΑ από τη δομή και οι γονείς/κηδεμόνες εκδίδουν το αποτέλεσμα μέσω gov.gr (Βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος/Βεβαίωση θετικού αποτελέσματος). 
  • Στο 5ο δημοτικο ιατρείο (Σαρανταπόρου 4) το πιο κοντινό στην περιοχή μας γίνεται δωρεάν διενέργεια rapid test χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης ή ανάρτησης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ και κατά συνέπεια την εκτύπωση της βεβαίωσης.
  • Rapid tests διενεργουνται από φαρμακείο με το αντίστοιχο αντίτιμο κατά μέσω όρο κοστίζει 10 ευρώ (η βεβαίωση του σχολείου δεν μπορεί να δοθεί για δωρεάν rapid).
  • Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει ζητήσει από κοντινό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έκπτωση για τη διενέργεια rapid και PCR στις τιμές 5 ευρώ και 35 αντίστοιχα. Για την έκπτωση μπορουν οι ενδιαφερόμενοι να αναφέρουν το σχολείο μας χωρίς την επίδειξη κάποιου εγγράφου. Για την έκδοση του αποτελέσματος επισκέπτονται οι γονείς το gov.gr και εκτυπωνουν την αντίστοιχη βεβαίωση ενώ το αποτέλεσμα στο PCR θα αποσταλεί και στο email που θα δηλωθεί από τον γονέα/κηδεμόνα. Παραθέτουμε τα στοιχεία:


Σε κάθε περίπτωση εφόσον διαγνωστεί θετικό αποτέλεσμα όλοι θα πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων ώστε να μην επικρατεί πανικός και λανθασμένη αντιμετώπιση των περιστατικών. 

Το σχολείο μας σε εφαρμογή των όσων ισχύουν: Πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών επιβεβαιωμενου κρούσματος και των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις αντίστοιχης ομάδας εργασίας έχει ενεργήσει σε όλες τις περιπτώσεις σύμφωνα με τα όσα ορίζονται. 

Τα όσα ισχύουν αναφέρονται αναλυτικά εδω:



https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/09/covid_19_sxoleia_12092021.pdf&ved=2ahUKEwjmqeaXhpf0AhXBCuwKHcRxCOIQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw2daB0FuRhcN6vbUaUJFeG7

Στις περιπτώσεις κρουσμάτων και εφόσον τα παιδιά πρέπει να μείνουν στο σπίτι τηρουμένων των οδηγιών, ΌΛΟΙ μας οφείλουμε να είμαστε υποστηρικτικοι και να μην δημιουργούμε στα παιδιά περισσότερο άγχος. Οι συνθήκες είναι '' ιδιαίτερες'' για όλους μας και οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι. 


Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία του γονέα γίνεται με τη διεύθυνση του σχολείου μας ως αρμόδια αρχή διαχείρισης περιστατικών ή οποιονδήποτε σχετικών πληροφοριών. Ενώ σε περίπτωση που το παιδί μας παρουσιάζει συμπτώματα ως γονείς/κηδεμόνες οφείλουμε να ενημερώσουμε πρώτα το σχολείο. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

Party αποφοίτησης Στ τάξης 🎉🎊

Με ευλαβική προσοχή (αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν διαφορετικά) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26/6 το party αποφοίτησης της Στ τάξης του σχολείου μας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δ. Σ. Α. 🔊📣📢 🎶🎤🎉 Πληροφορίες και λεπτομέρειες 👇