Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ... ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ !!🎬

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

 ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ IDEAL: Πανεπιστημίου 46 – πλησίον μετρό Πανεπιστήμιο 

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ στις 15:00 μ.μ 12/12

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ στις 12:15 μ.μ 26/12

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΦΥΛΛΑ στις 10:00 π.μ 16/1


Τιμή εισιτηρίου προσφορά για τον σύλλογό μας 6 ευρώ το άτομο (από 14 Ευρώ και 12 Ευρώ) ανά παράσταση


Δηλώσεις θέσεων στο email 88silgondimathin@gmail.com και στο 6988218475 

Κρατήσεις θέσεων έως 30/11

 



Διευκρινίσεις για το θέατρο και λήψη μέτρων λόγω πανδημίας

Το θέατρο τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID 19  για την ασφάλεια των θεατών.

Ο πολυχώρος πολιτισμού IDEAL είναι χωρητικότητας 700 ατόμων

Η παιδική σκηνή λειτουργεί ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19, ή έχουν νοήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Το προσωπικό του θεάτρου, είναι εμβολιασμένο κατά του

COVID-19, στο σύνολό του.

Κατά την είσοδο των θεατών στο χώρο, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, καθώς και εγγράφου ταυτοπροσωπίας .

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο και συστήνεται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

 

 

ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1. Η  ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

     ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

12/12, ΏΡΑ 15:00 μ.μ.

Η βασίλισσα του χιονιού αποφασίζει να κατακτήσει τον κόσμο, να παγώσει τον πλανήτη και να κυβερνήσει εκείνη ολόκληρη την Γη. Ένα μικρό κορίτσι η Γκέρντα έχει την τόλμη να αντισταθεί σε αυτό το κακόβουλο σχέδιο .Ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι περνάει μέσα από τις εποχές του χρόνου ,επιβιώνει στις κακουχίες, αντιστέκεται στις προκλήσεις και τελικά έχοντας οδηγό της την αγάπη, την καλοσύνη, την τόλμη, την εξυπνάδα και την επιμονή στον στόχο ,καταφέρνει να σώσει από την καταστροφή τον πλανήτη Γη και εύχεται σε όλους μας:

«Καλό ταξίδι υπέροχοι άνθρωποι θυμηθείτε το σύμπαν είστε εσείς ποτέ μην φοβηθείτε».

Πρωταγωνιστούν γνωστοί  και καταξιωμένοι ηθοποιοί  με υπέροχα σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής ντύνονται με 3D ANIMATION σε γιγαντοοθόνη 160 μέτρων , με τεχνητό χιόνι  και led φωτισμούς πολλών χρωμάτων συνθέτουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα

 

 

 2. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ

                                              ΙΣΤΟΡΙΑ : ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 5η  ΣΑΙΖΟΝ

26/12, ΏΡΑ 12:15 μ.μ.

 

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας πλούσιος φιλάργυρος και μίζερος άνθρωπος. Δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Ένα βράδυ

τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει. Την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων θα τον επισκεφθούν τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων και θα του δείξουν τα λάθη του και τους ανθρώπους που έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο.

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς στέλνει το μήνυμα πως η αγάπη, η προσφορά και η φιλανθρωπία είναι τα μυστικά της ευτυχίας.

   Η μεγάλη επιτυχία από την παιδική σκηνή της ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ θα παρουσιάζεται  για το Νοέμβριο & Δεκέμβριο 2021-22 στον  ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  IDEAL.

 Δέκα γνωστοί ,καταξιωμένοι αλλά και νέοι εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί ,μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών ,υπέροχα σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής ντύνονται με 3D ANIMATION σε γιγαντοοθόνη 160 μέτρων και συνθέτουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα.

 Το θέαμα συμπληρώνεται με εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

ΙΣΤΟΡΙΑ : ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γ ΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ : ΚΡΙΣΤΕΛ ΚΑΠΕΡΩΝΗ

ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ : ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : TEXNODROMIO

ΠΑΙΖΟΥΝ 8 ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Αναστάσης Κολοβός, Κώστας Ρωμαίος, Βασίλης Τραιφόρος, Στέλιος Γούτης

Νίκος Ζιάγκος, Φανή Παρλή, Ελλη Λορέντη, Δέσποινα Κασιώτη, Νίκος Παπαδάκης

Δέσποινα Χαριάτη

Διάρκεια παράστασης: 70' λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

 

3.  Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα άγρια φύλλα

                                  Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

 

                                      Από 3 έως 8 χρόνων

10:00 π.μ 16/1

 

Η Κοκκινοσκουφίτσα με τα άγρια φύλλα, μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού μικρών και μεγάλων, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Ένας σύγχρονος, μαγικός και παραμυθένιος κόσμος έρχεται να παρασύρει όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, που θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα της πασίγνωστης ιστορίας.

Eίναι μια παράσταση με πρωταγωνιστές τις θεατρικές μάσκες και τις μαριονέτες. Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής ενσαρκώνουν όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ενώ όλοι μαζί σαν κουκλοπαίχτες ερμηνεύουν την Κοκκινοσκουφίτσα, καθώς χειρίζονται μια μεγάλη κούκλα τύπου Bunraku. Μέσα από τη ζωντανή αφήγηση, η παράσταση έρχεται να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας μια μικρογραφία της ζωής ενός ανθρώπου, βοηθώντας τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους αναγνωρίζοντάς τους. Ενθαρρύνοντάς τα να πορεύονται με ελπίδα και να ανακαλύπτουν διαρκώς τον εαυτό τους με πίστη και αγάπη.

 

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Μάσκες: Έλενα Μαυρίδου

Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Μαυρίδου σε συνεργασία με τον θίασο

Σκηνικά - Κοστούμια - props: Γεωργία Μπούρδα

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μαυρίδης

Κατασκευή κούκλας: Στάθης Μαρκόπουλος

Βοηθοί σκηνοθέτιδος: Ιωάννα Πιταούλη, Γιάννης Σίμος

Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Έλενα Εξαδακτύλου

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας

Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Κούζα, Ιωάννα Πιταούλη

Επικοινωνία: Ελεάννα Γεωργίου

 

Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Βασίλης Κουλακιώτης, Γιάννης Κατσιμίχας, Γιάννης Σίμος

Διάρκεια: 60

 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

Party αποφοίτησης Στ τάξης 🎉🎊

Με ευλαβική προσοχή (αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν διαφορετικά) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26/6 το party αποφοίτησης της Στ τάξης του σχολείου μας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δ. Σ. Α. 🔊📣📢 🎶🎤🎉 Πληροφορίες και λεπτομέρειες 👇