Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση Γονέων αναφορικά με την αποστολή Επιστολών-Αιτημάτων προς τους αρμόδιους για επίλυση ζητημάτων του σχολείου μας και για θέματα που τέθηκαν στη Γενική Συνέλευση 9/10 από γονείς που συμμετείχαν σε αυτή

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες με την παρούσα επιστολή και σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας (όπως έχετε ενημερωθεί όλοι με σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση που λάβατε στις τσάντες των παιδιών), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από αιτήματα που έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του  88ου Δ.Σ.Α. 

Για τα αιτήματα που καταθέσαμε, ήδη έχουν απαντήσει εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων στο email του  Συλλόγου κοινοποιώντας μας τον αρμόδιο για κάθε ένα από αυτά υπάλληλο ώστε να έρθουμε σε επαφή  μαζί του, ενώ έχουν  υπάρξει επικοινωνίες προς τη διεύθυνση του σχολείου μας και με επιτόπιες επισκέψεις για τη δρομολόγηση αρκετών ζητημάτων, ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ένα από αυτά είναι και το βάψιμο το σχολείου μας το οποίο δεσμεύτηκαν ότι θα γίνει τον Ιανουάριο 2022.  Τέλος, μετά από επαναποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της 5ης Δ.Κ. υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία από μέρους του και μας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει καθαρισμός περιμετρικά του σχολείου, κλάδεμα όλων των φυτών, τοποθέτηση τριών επιτοίχιων κάδων και αντικατάσταση στα φθαρμένα παγκάκια.  Προκειμένου να έχετε πλήρη εικόνα σας επισυνάπτουμε τις επιστολές που έχουν σταλεί εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 88ου Δ.Σ.Α.:

Διαβιβαστικό email προς του αρμόδιους φορείς του Δήμου με κοινοποίηση στην εκάστοτε αρμόδια υπηρεσία:

Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας με τελευταία την από 11η Ιουνίου 2021 Επιστολή-Διαμαρτυρία εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών η οποία επισυνάπτεται στο παρόν, σας γνωστοποιούμε ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία επίσκεψη ή επισκευή στο χώρο του σχολείου μας το οποίο συστεγάζεται και με το 34ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. 

Αντιθέτως οι ζημιές είναι πολύ περισσότερες και άπτονται της προσοχής και των ενεργειών σας καθώς τίθενται ζητήματα ασφάλειας των παιδιών μας.

Πιο συγκεκριμένα:  Προεξέχουν σίδερα, ενώ αρκετά έχουν αποκολληθεί ή σκουριάσει, έχουν καταστραφεί σημεία της περίφραξης, έχουν γκρεμιστεί σημεία τσιμέντου, έχουν αφαιρεθεί πέτρες από τον πέτρινο τοίχο που χωρίζει τα δύο προαύλια, έχουν σπάσει  οι βάσεις από φώτα με αποτέλεσμα να κρέμονται από το καλώδιο με κίνδυνο να πέσουν πάνω στους μαθητές, δεν λειτουργούν οι τουαλέτες των παιδιών καθώς έχουν χαλάσει τα παλαιωμένα καζανάκια ή κάποιες έχουν πρόβλημα λόγω απόφραξης, οι τοίχοι εντός του σχολείου έχουν επάνω συνθήματα που παιδιά καλό θα ήταν να μην βλέπουν, έχουν σπάσει οι προβολείς.  Στις παλαιότερες χρονικά τάξεις του σχολείου οι οποίες βρίσκονται στο κάτω προαύλιο τα παλαιωμένα παράθυρα δεν κρατάνε τη ζέστη, το κρύο ή τη βροχή και πρέπει να αντικατασταθούν με αλουμίνια.  Τέλος, έχει ζητηθεί από τη διεύθυνση να μεριμνήσετε αναφορικά με το θέμα της τουαλέτας του συλλόγου των διδασκόντων καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία για το σύνολο αυτών.

Ένας επιτόπιος έλεγχος από αρμόδιο άτομο των υπηρεσιών σας, θα διαπιστώσει ότι το σχολείο μας ενέχει κινδύνους τόσο λόγω ολισθηρότητας (σκαλοπάτια, σκάλες παντού) καθώς είναι σε διαφορετικά επίπεδα, ενώ ένας έλεγχος των καταγεγραμμένων αιτημάτων του σχολείων μας που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί (122/31.10.2019 Προς Διεύθυνση Υποδομών Δήμου Αθηναίων) και το αίτημα χρόνων για δημιουργία στεγάστρου καθώς τα παιδιά είναι εκτεθειμένα πλήρως σε καιρικές συνθήκες είναι ζητήματα που πρέπει να ερευνήσετε και να μεριμνήσετε ως προς την εύρεση λύσης.

 Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας ως προς την διεκπεραίωση των παραπάνω.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 


Επισυναπτόμενη επιστολή στο email:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Δυστυχώς παρά τις επιστολές που έχουν κατατεθεί από τη διεύθυνση των σχολείων μας (88ου και 34ου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Αθηναίων επί της οδού Χαλκοματάδων αρ. 42 στην Αθήνα), τις αποστολές σχετικού φωτογραφικού υλικού με τα προβλήματα και τις επανειλημμένες οχλήσεις του Συλλόγου προς τους αρμοδίους, τα ζητήματα που υπάρχουν στο κτιριακό όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί αλλά διογκώνονται επικίνδυνα!

Οι συνεχείς, καθημερινές εισβολές εξωσχολικών προσώπων στο σχολείο και οι ζημιές που προκαλούν σε αυτό θέτουν τα παιδιά μας σε κίνδυνο.  Αποξήλωση στις βρύσες με εμφανή σίδερα να προεξέχουν, καταστροφή της περίφραξης από κάγκελα που έχουν μετατοπιστεί ή αποκολληθεί πλήρως, κενά στην περίφραξη και καταστροφή στις καγκελόπορτες είναι μερικά από τα προβλήματα που μας προβληματίζουν και δημιουργούν επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά μας στο χώρο του σχολείου!

Επικεντρωνόμαστε με την παρούσα στα ανωτέρω πιο επείγοντα και άμεσα προς επίλυση θέματα και αιτούμαστε ΑΜΕΣΑ να ενεργήσει η αρμόδια υπηρεσία.

Επιπλέον,  ένας επιτόπιος έλεγχος από αρμόδιο άτομο των υπηρεσιών σας θα διαπιστώσει ότι το σχολείο μας ενέχει κινδύνους τόσο λόγω ολισθηρότητας (σκαλοπάτια, σκάλες παντού) καθώς είναι σε διαφορετικά επίπεδα, ενώ ένας έλεγχος των καταγεγραμμένων αιτημάτων του σχολείων μας που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί (122/31.10.2019 Προς Διεύθυνση Υποδομών Δήμου Αθηναίων) και το αίτημα χρόνων για δημιουργία στεγάστρου καθώς τα παιδιά είναι εκτεθειμένα πλήρως σε καιρικές συνθήκες είναι ζητήματα που πρέπει να ερευνήσετε και επιτέλους να έχουμε μία απάντηση.

Αναμένουμε απάντηση και ενέργειες σας που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας με την ευχή να μην υπάρξουν δυσμενείς συνθήκες ως προς την ασφάλεια των παιδιών μας (ατύχημα παιδιού) διότι σε αυτή την περίπτωση θα αναζητήσουμε ευθύνες σε όσους σφυρίζουν αδιάφορα όλα αυτά τα χρόνια…

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας

Μπακογιάννη Μαρία                     Τατιάνα Βουρδουμπά

Επιστολή - Διαμαρτυρία κατοίκων περιοχής την οποία στείλαμε τον Νοέμβρη του 2019 στους αρμόδιους μαζί με υπογραφές κατοίκων περιοχής και επαναπροωθήσαμε στο 5ο Διαμέρισμα υπόψιν του Προέδρου με κοινοποίηση στα αρμόδια τμήματα του Δήμου Αθηναίων. 





Αναφορικά με τα αιτήματα γονέων στη Γενική Συνέλευση:
 -Για το θέμα των εκπαιδευτικών εκδρομών οι οποίες κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν από το σχολείο με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας, ενημέρωσαμε τη διεύθυνση ότι εφόσον επιτρέπεται βάσει εγκυκλίου οι γονείς επιθυμούν την διεξαγωγή τους. Θα υπάρξει επικοινωνία του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με το θέμα και θα ενημερωθούμε.

-Για το θέμα των παρελάσεων και τη συμμετοχή του σχολείου σε αυτές, ακόμα δεν γνωρίζει κάτι το σχολείο καθώς αναμένει σχετική εγκύκλιο.

-Για το θέμα της πυρασφάλειας έχει γίνει αναγόμωση σε όλους τους πυροσβεστήρες.

-Για το θέμα σεισμού ήδη έχει γίνει η πρώτη άσκηση και σήμερα θα γινόταν και δεύτερη η οποία μεταφέρετε λόγω καιρικών συνθηκών.

-Για το θέμα των συνθημάτων στους τοίχους του σχολείου ήδη η διεύθυνση προχώρησε στην αφαίρεσή τους με ειδικό σπρέυ.  Αναμένουμε τις ενέργειες του Δήμου καθώς δεσμεύτηκαν στη διεύθυνση του σχολείου (μετά την παραλαβή του αιτήματος μας) ότι θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. 

-Για την ετήσια φωτογράφιση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων ήδη έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες, αύριο θα λάβετε τη σχετική υπεύθυνη δήλωση (τη Δευτέρα λόγω κλειστών σχολείων αύριο) συμμετοχής στην τσάντα των παιδιών σας η οποία πρέπει να επιστραφεί μέχρι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 ώστε να συμμετέχει το παιδί.  
Η φωτογράφιση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.  Ενώ το θέμα της φωτογράφισης φέτος θα είναι ''Σκι στα χιόνια'' οπότε τα παδιά καλό θα ήταν να φοράνε αθλητικά ρούχα για να ταιριάζει με το θέμα. 

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Με διαρκή επικοινωνία και συμμετοχή σε όλα όσα γίνονται για το καλό των παιδιών μας. 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

Party αποφοίτησης Στ τάξης 🎉🎊

Με ευλαβική προσοχή (αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν διαφορετικά) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26/6 το party αποφοίτησης της Στ τάξης του σχολείου μας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δ. Σ. Α. 🔊📣📢 🎶🎤🎉 Πληροφορίες και λεπτομέρειες 👇