Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή 27.5.2020 "Μέριμνα για ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτών στο σχολείο"


                                                                                                                                     Αθήνα 27/5/2020

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων                           Προς :
 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών                      -Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δ/νση:  Χαλκοματάδων 42,                                     -Δ/νση Σχολικής Μέριμνας Δ. Αθην.
ΤΚ 11142, Ριζούπολη, Αθήνα                                       Κοιν:                                    
Email:  88silgondimathin@gmail.com                  -Ένωση Γονέων 5Δ.Κ.          
Τηλ. Επικοινωνίας: 
6988218475, Πρόεδρος Δ.Σ.
6978487381, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Θέμα:     «Μέριμνα για ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτών στο σχολείο»

Ως Διοικητικό Συμβούλιο, και θέλοντας να εκφράσουμε την αγωνία όλων των γονιών του σχολείου μας με αφορμή την επικείμενη έναρξη των σχολείων τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 για μία ακόμη φορά ζητάμε:
-Απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου μας (τάξεις, διάδρομοι, προαύλιους χώρους και τουαλέτες)
- Αυστηρή τήρηση του καθορισμένου αριθμού μαθητών ανά τάξη (15 παιδιά)
-1,5μ απόσταση μεταξύ των θρανίων
-Φυσικός αερισμός των αιθουσών
-Διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες
-Δωρεάν παροχή από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής, όπως αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, μάσκες και γάντια κατάλληλου μεγέθους για παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, κλπ. Επίσης, τροφοδοσία του σχολείου με όλα τα απαραίτητα καθαριστικά για τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.
-Καθαριότητα δύο φορές τη μέρα των χώρων του σχολείου, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά τη λήξη του ωραρίου.
- Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα (tablet, laptop) και παροχή internet σε όλους τους μαθητές για να συνεχιστεί ισότιμα και απρόσκοπτα η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή διαμένουν μαζί τους και δεν θα επιστρέψουν στα θρανία.
-  Μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται αφού δεν θα υπάρξει λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος, ούτε της πρωινής φύλαξης.

Έχουν περάσει 2,5 περίπου μήνες από το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας. Η συζήτηση για την επαναλειτουργία τους γίνεται 1,5 μήνα τώρα. Η προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την επανέναρξη των δημοτικών σχολείων (μαζί και των νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών) βρίσκει τα σχολεία σε μία κατάσταση που εμάς ως γονείς, που θέλουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία τους, δεν μας καθησυχάζει.
Ο απαραίτητος χρόνος για να λυθούν ζητήματα που υπήρχαν και προ πανδημίας υπήρξε αλλά ενέργειες δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Ζητήματα που χρόνια υπάρχουν στο χώρο της παιδείας και που ήρθαν με πιο έντονο τρόπο στην επιφάνεια τις μέρες της πανδημίας:
Τα προβλήματα με τα σχολικά κτίρια, τις μικρές αίθουσες, τις μη καλά αεριζόμενες και με επαρκή φωτισμό. Τις ελλείψεις σε μόνιμο βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες και κατά την ώρα λειτουργίας του σχολείου, τραπεζοκόμοι, νοσηλευτής για αντιμετώπιση καθημερινών περιστατικών και παροχή πρώτων βοηθειών κλπ). Τις ελλείψεις σε δασκάλους, μόνιμους, από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων. Τις ελλείψεις σε χρηματοδότηση των σχολείων.
Η άμεση επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων είναι απαραίτητη για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας και των δασκάλων τους στο φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο.  Πρόκειται για ζητήματα που θα τα αντιμετωπίσουμε τον Ιούνη, αλλά και με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του 88ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

Party αποφοίτησης Στ τάξης 🎉🎊

Με ευλαβική προσοχή (αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν διαφορετικά) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26/6 το party αποφοίτησης της Στ τάξης του σχολείου μας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δ. Σ. Α. 🔊📣📢 🎶🎤🎉 Πληροφορίες και λεπτομέρειες 👇