Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδρομή Χειμερινή στην Παύλιανη!



Συλλογοσ γΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 88ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ χειμερινησ εκδρομησ στην παυλιανη, 15/3

Την Κυριακή 15/3, θα αναχωρήσουμε στις 7:00 π.μ. ακριβώς από το γνωστό σημείο συνάντησης στο περίπτερο στη Συρακουσών (απέναντι από την ταβέρνα «Η Ρεντίνα»). Για την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων και καθυστερήσεων φροντίζουμε να είμαστε εκεί από τις 6:45 π.μ. και αναχωρούμε, αφού βρούμε τις θέσεις μας (τα μέλη του Συλλόγου θα σας κατευθύνουν σε αυτό εκείνη την ημέρα), με προορισμό την πανέμορφη Παύλιανη Φθιώτιδας (απόσταση: 231χλμ από Αθήνα).  Με μία ενδιάμεση στάση για καφέ, ανηφορίζουμε στα 1000 περίπου μέτρα υψόμετρο του όρους Οίτη!  Πρώτα θα συναντήσουμε τη συνοικία της Κάτω Παύλιανης και ύστερα από 1-2 χλμ. βρίσκεται η Άνω Παύλιανη. Και οι δύο γειτονιές μαζί έχουν μόνιμο πληθυσμό περίπου 500 κατοίκων. Είναι πνιγμένες στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές!
Εμείς θα σταματήσουμε με το πούλμαν ανάμεσά τους, όπου και βρίσκεται το ΠΑΡΚΑΚΙ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ ή αλλιώς "ψυχαγωγικό πάρκο Ασωπού". Πρόκειται για δασικό χώρο αναψυχής μέσα στα πανύψηλα έλατα και δίπλα ακριβώς από το ρέμα του Ασωπού.  Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής, βρίσκεται ανάμεσα στην Ανω και Κάτω Παύλιανη. Περνώντας τη μουσική γέφυρα η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο στεγάζει το νεροπρίονο, το νερόμυλο, τα μαντάμια και τη νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω απο τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού θα σας συνεπάρει! Δίπλα στο συγκρότημα της υδροκίνησης βρίσκεται το μονοπάτι που οδηγεί στο Παρκάκι! Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ζωής! Αιώρες, ξυλοκρέβατα και τελεφερίκ πάνω απ’ το ποτάμι, πισίνα για τολμηρούς (δεν το συστήνουμε Μάρτη μήνα!), τζακούζι, γήπεδο river-volley παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συναντήσετε στο οδοιπορικό σας! Μυστικά μονοπάτια, γεφυράκια, τούνελ και η σπηλιά του Καμάρα φροντισμένη και έτοιμη να υποδεχτεί κουρασμένους πεζοπόρους! Ευφάνταστες πινακίδες με οδηγίες και πληροφορίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή, φορτίστε μηχανές, αδειάστε κινητά από φωτογραφίες γιατί δεν θα σταματάτε τη φωτογράφιση!
Εκεί λοιπόν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που περιγράψαμε τα παιδιά αλλά και εμείς θα παίξουμε και θα απολαύσουμε τη φύση!  Σχετική αναζήτηση εάν κάνετε στο google ή στο youtube «ΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ» «ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΦΩΚΙΔΑΣ» θα διαπιστώσετε τις ομορφιές που κρύβει το πανέμορφο και ειδικά διαμορφωμένο από εθελοντές τοπίο ελεύθερο προς επίσκεψη στο κοινό και θα διαπιστώσετε ότι η εκδρομή μας αξίζει τον κόπο να πραγματοποιηθεί εκεί. 
Συμβουλή:  Λόγω της περιήγησης στο πάρκο, της πεζοπορίας (εύκολη) που θα κάνουμε, των φυσικών πηγών που υπάρχουν κλπ καλό θα είναι μαζί να έχει ο καθένας από μία αλλαξιά ρούχα καθώς και ένα ζευγάρι παπούτσια αθλητικά ή πεζοπορίας. Σε περίπτωση βροχής το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί αναλόγως, να μην ανησυχείτε με καλή διάθεση, χαμόγελο και ομπρέλες θα έχουμε σίγουρα πράγματα να απολαύσουμε!!
ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΙΔΕΕΣ) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:
Επιλογή 1: Όσοι επιθυμούν παραμένουν στο πάρκο για εξερεύνηση, βόλτα, παιχνίδι και κάνουν όσα περιγράψαμε παραπάνω.  Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να φέρετε το φαγητό σας από το σπίτι και να το απολαύσετε στο πάρκο ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για παιχνίδι. Σημείο συνάντησης για επιστροφή: Το Πούλμαν στην είσοδο του πάρκου ώρα 4:15μμ.
Επιλογή 2: Όσοι επιθυμούν παραμένουν στο πάρκο για εξερεύνηση, βόλτα, παιχνίδι έως μία ορισμένη ώρα.  Για παράδειγμα εάν φτάσουμε 11:30πμ μπορούν να καθίσουν μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι στο πάρκο και από εκεί να πάνε (κοντινή απόσταση) στην Άνω Παύλιανη για φαγητό και περιήγηση στο χωριό. Σημείο συνάντησης για επιστροφή: Το Πούλμαν στην είσοδο του πάρκου ώρα 4:15μμ.
Επιλογή 3:   Όσοι πάλι δεν θέλουν να περπατήσουν καθόλου αλλά να απολαύσουν μία όμορφη κυριακάτικη βόλτα μπορούν να κάτσουν για καφεδάκι στην εξαιρετική και με θέα στη φύση καφετέρια «Μαντάμια Café» που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του πάρκου (στο σημείο που μας αφήνουν τα πούλμαν) ή συνδυαστικά με βόλτα στην Άνω Παύλιανη όπου θα θαυμάσουν τις ζωγραφιές που βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του χω και στη συνέχεια να καθίσουν για φαγητό.  Στην Άνω Παύλιανη υπάρχουν ταβέρνες όπου θα έχουν ενημερωθεί για την προσέλευση του σχολείου μας ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα και να επιλέξει ο καθένας ελεύθερα με την οικονομική δυνατότητα που διαθέτει και την προτίμησή του τη συγκεκριμένη στιγμή τι θέλει για φαγητό.
Επιλογή 4: -Για τους πιο τολμηρούς καθώς έχει πεζοπορία (μεσαίας δυσκολίας)-
Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το θρόνο από τη σειρά «GAME OF THRONES» το μονοπάτι ανάβασης (περίπου 2 ώρες περπάτημα σε ανηφόρα ξεκινά απέναντι από την είσοδο της καφετέριας).  Στην κορυφή ακριβώς θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει ένα όμοιο αντίγραφο του θρόνου της γνωστής σειράς και μπορούν να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες-ντοκουμέντα και να περηφανεύονται ότι τα κατάφεραν!!  Με τόσο περπάτημα θα τους έχει ανοίξει σίγουρα η όρεξη οπότε στην Άνω Παύλιανη για φαγητό και αν αντέχουν περιήγηση στο χωριό. Σημείο συνάντησης για επιστροφή: Το Πούλμαν στην είσοδο του πάρκου ώρα 4:15μμ.

Όπως διαπιστώσατε σε όλες τις περιπτώσεις το σημείο συνάντησης για επιστροφή είναι το σημείο που μας άφησαν τα πούλμαν στις 4:15μ.μ. και αναχωρούμε στις 4:30μ.μ. για Αθήνα με μία ενδιάμεση στάση.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΈΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/3!          

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΑΠΟΡΙΕΣ-ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 6988218475  Ή ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και την κράτηση θέσης επιστρέψτε τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε κλειστό φάκελο με τα χρήματα (ποσό ανάλογο των συμμετεχόντων) στην/ον δασκάλα/ο της τάξης του παιδιού έως την Παρασκευή 6/3.


κόψτε τη δήλωση και κρατήστε την ανακοίνωση για λεπτομέρειες, ώρες κλπ
σε κλειστό φάκελο με το όνομα του παιδιού επιστρέψτε τη δήλωση με τα χρήματα
στην/ον δασκάλα/ο της τάξης του παιδιού
-------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ
Ο/η υπογραφόμενος γονέας/κηδεμόνας ……………………………………………………………………….. του τέκνου (ονοματεπώνυμο παιδιού)  ………………………………………………………………………….…που φοιτά στην τάξη ……….
Τηλέφωνο επικοινωνίας ………………………………………………….. Email ……………………………………………………………..
Δηλώνω ότι ενημερώθηκα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες/πρόγραμμα της ανακοίνωσης που αφορά τη χειμερινή εκδρομή που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ΟΥ Δ.Σ.Α. την Κυριακή 15 Μαρτίου στην Παύλιανη και επιθυμώ να συμμετέχω σε αυτή. 
Αριθμός ατόμων για κράτηση ……………………
Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται στο ποσό των 10Ευρώ και περιλαμβάνει τη μετάβαση και επιστροφή μας με πούλμαν.  
Συνολικό ποσό που καταβάλω στον φάκελο …………………….
                                                                                                                    Ο/η Δηλ………


Από το 1:46 και έπειτα μπορείτε να δείτε την πεζοπορική διαδρομή στο παρκάκι που θα ακολουθήσουμε.
https://www.youtube.com/watch?v=1uchvVAYWJg

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

Party αποφοίτησης Στ τάξης 🎉🎊

Με ευλαβική προσοχή (αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν διαφορετικά) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26/6 το party αποφοίτησης της Στ τάξης του σχολείου μας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δ. Σ. Α. 🔊📣📢 🎶🎤🎉 Πληροφορίες και λεπτομέρειες 👇