Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "δική μας Μάνθα" η δασκάλα του χορού μας...

...παρουσίασε την περασμένη Κυριακή 20 Οκτωβρίου μια μαγική μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα το φθινόπωρο και με τίτλο "Όταν η γη σταυρώσει".  



Η δασκάλα του χορού των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας η κα Μάνθα Ζήβα η οποία είναι υπεύθυνη διδασκαλίας στο Χορευτικό Εργαστήρι της Νέας Ιωνίας, μαζί με την ομάδα της έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας έδειξαν πως δεν ξέρουν μόνο να χορεύουν αλλά πάνω απ' όλα ξέρουν να περνούν καλά!  

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η περηφάνια που νοιώσαμε για τα παιδιά τα οποία γνώρισαν τους παραδοσιακούς χορούς μέσα από τη δραστηριότητα του Σαββάτου του Συλλόγου την οποία αγάπησαν με αποτέλεσμα πλέον να είναι μέλη σε μεγαλύτερες χορευτικές ομάδες και να δίνουν τις δικές τους παραστάσεις!  Τα παιδιά αυτά, μαθητές τότε της πρώτης δημοτικού έχουν φύγει από το δημοτικό και συνεχίζουν να χορεύουν, να έχουν μουσικά παραδοσιακά ακούσματα, να μαθαίνουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και να τα κρατάνε ζωντανά στο χρόνο..  

Τέλος να προσθέσουμε ότι μαζί με τα παιδιά ακολούθησαν και αγάπησαν το χορό και οι γονείς τους!  Συμμετέχουν και αυτοί στις χορευτικές ομάδες και τους καμαρώσαμε στη συγκεκριμένη παράσταση!  Τα οφέλη της κοινής ενασχόλησης με το χορό πολλά, με κυριότερο ότι περνούν εποικοδομητικό χρόνο γονείς και παιδιά δημιουργούν δυνατούς, "δεμένους" δεσμούς!

Σας ευχόμαστε να είστε πάντα πρωτοπόροι, να ακολουθείτε τα όνειρά σας και να ξεχωρίζετε σε ότι με τόσο αγάπη κάνετε..  Χαιρόμαστε και είμαστε συγκινημένοι που βοηθήσαμε βάζοντας από την πλευρά μας ένα μικρό λιθαράκι...

Συγχαρητήρια σε όλους γονείς, δασκάλους, παιδιά!


Υλικό για να σας ξεσηκώσουμε και γιατί όχι;  Να χορέψουμε όλοι μαζί!!!




Και για περισσότερα μουσικά ακούσματα ακολουθήστε το κανάλι στο youtube:

ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΤΑΝ Η ΓΗ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ":


Όταν η γη…σταυρώσει!

Η εποχή του φθινοπώρου για τους ερευνητές του χορευτικού φαινομένου δεν κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις του ενδιαφέροντος, μιας και όπως παρατηρούμε, τόσο από τις μελέτες, όσο και από τις καταγραφές που αφορούν τις χορευτικές πρακτικές, το ενδιαφέρον συνήθως εστιάζεται στα δρώμενα του Δωδεκαήμερου, των Αποκριών και της Πασχαλιάς.
Σ΄αυτήν μας την παρουσίαση, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε λίγες απ΄ τις εικόνες και τις συνήθειες που καταγράφονται σε κάποιες γωνιές της ελληνικής υπαίθρου. Ευετηριακές πρακτικές που κρύβουν την επιθυμία του απλού ανθρώπου για την αποτροπή δυσάρεστων καταστάσεων και την επίτευξη του καλού. Συνήθειες που συνδέονται με τις αγροτικές ασχολίες, με τον κοινωνικό βίο, με το θρησκευτικό εορτολόγιο και που βαδίζουν χέρι με χέρι με αυτό που τόσο αγαπάμε, τον χορό!

Χορεύουν και τραγουδούν μέλη από όλα τα τμήματα ενηλίκων του
Χορευτικού Εργαστηρίου

Συμμετέχουν και δημιουργούν με τα όργανα και τις φωνές τους οι:
Γιάννης Παυλόπουλος - βιολί, τραγούδι
Θοδωρής Τασούλας - κλαρίνο
Κώστας Παπαπροκοπίου - λαούτο
Γιάννης Γευγελής - κρουστά
Μάνος Κουτσαγγελίδης - κανονάκι, τραγούδι

Κωνσταντίνα Πάτση -τραγούδι
Δημήτρης Μπάκος - γκάιντα
Δημήτρης Κατσίβελος - τρομπέτα
Τάσος Αθανασιάς - ακορντεόν
Τάσος Γουσέτης - μαντολίνο
Κώστας Φωτιάδης - ποντιακή λύρα
Φωκάς Μουρτζάκης - κρητική λύρα
Αντρέας Δερμιτζακης - κρητικό λαούτο


Επιμέλεια ήχου - φωτισμού: Γιάννης Μιχαλόπουλος Pro Creation
Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Βάλβη - Νίκη Αγιασμαντζή




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

Party αποφοίτησης Στ τάξης 🎉🎊

Με ευλαβική προσοχή (αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν διαφορετικά) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26/6 το party αποφοίτησης της Στ τάξης του σχολείου μας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δ. Σ. Α. 🔊📣📢 🎶🎤🎉 Πληροφορίες και λεπτομέρειες 👇