Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήλωση Συμμετοχής για τα μαθήματα Ρομποτικής στο σχολείο μας!

Πρόγραμμα για εκτύπωση για να μπείτε στο πνεύμα της Ρομποτικής...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 34ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει ήδη μοιράσει (σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 88ου Δ.Σ.Α.) ενημερωτικά φυλλάδια σε όλους τους μαθητές και των δύο σχολείων.  

Θυμίζουμε ότι μέχρι αύριο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, ενώ την Τρίτη 20/11/18 στις 19:00

 σας περιμένουμε σε μια συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, να μας κάνουν μια όμορφη επίδειξη και

 παρουσίαση του μαθήματος. 



Το πρώτο μάθημα είναι πάντα δοκιμαστικό και δεν έχετε καμία επιβάρυνση!



Μαθήματα Ρομποτικής στο σχολείο μας!
Ρομπότ! Ακούγεται φανταστικό … είναι φανταστικό!
Τι θα κάνουμε...Στα μαθήματα αυτά θα μάθουμε να σχεδιάζουμε ρομπότ και να τους «λέμε» πράγματα να κάνουν!
Ο Milo, το πρώτο ρομπότ που θα φτιάξουμε και η παρέα του, θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε το συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικής.Στην αρχή, θα του μάθουμε να περπατάει και να «βγάζει» τους πρώτους του ήχους.
Έπειτα να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον όπως να αντιδρά στη φωνή μας, να σταματάει όταν συναντήσει εμπόδια μπροστά του ή να κάνει πιο σύνθετες ενέργειες όπως να μεταφέρει αντικείμενα. Επίσης θα το βοηθήσουμε να επικοινωνεί στέλνοντας μηνύματα και να συνεργάζεται με άλλα ρομπότ.
Θα χωριστούμε σε ομάδες και με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού πακέτου LegoEducationWeDo 2.0 θα δημιουργήσουμε διάφορα μοντέλα μαθαίνοντας να δίνουμε συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας κάθε φορά.
Είναι δύσκολο;Ακούγεται δύσκολο; Δεν είναι!
Το «σώμα» των ρομπότ αποτελείται εκτός των άλλων από μικρά τουβλάκια της Lego με τα οποία είναι εξοικειωμένα τα παιδιά. Αφού κατανοήσουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους διάφορους αισθητήρες προκειμένου το ρομπότ να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη κατασκευή.
Σε κάθε μάθημα, θα δίνουμε σαφείς οδηγίες για το τι θέλουμε να κάνει το ρομπότ που θα φτιάξουμε καθώς και για το ποια εξαρτήματα χρειαζόμαστε.
Αφού κατασκευάσουμε το ρομποτάκι, θα πηγαίνουμε στον υπολογιστή, σε ένα κατάλληλο για παιδιά δημοτικού φιλικό γραφικό περιβάλλον, για να βάλουμε τις κατάλληλες εντολές που θέλουμε να εκτελέσει το ρομπότ σε μια σειρά, τη μια μετά την άλλη.Τι κερδίζει κάποιο παιδί από τη ΡομποτικήΗ Ρομποτική βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη, τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ τους.
Μαθαίνουν να χωρίζουν ένα σύνθετο πρόβλημα σε μικρότερα για να το επιλύσουν. Η Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, συνδράμει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες, συνεργάζονται για να «κτίσουν» και να προγραμματίσουν ρομπότ και βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα μπροστά τους.
Αρκετές φορές θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους, τη συνθετική τους σκέψη και την ομαδικότητα τους προκειμένου να επιλύσουν τα κατασκευαστικά προβλήματα που θα προκύπτουν.
Μέσα από τις κατασκευές τους αξιολογούν αν αυτές λειτουργούν με τον επιθυμητό τρόπο. Αν όχι, αναζητούν τι πρέπει να αλλάξει.Δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου μπορεί να λειτουργήσει η κατασκευή τους και την παρουσιάζουν στα άλλα παιδιά, καλλιεργώντας γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για το μάθημα της ΡομποτικήςΑν ενδιαφέρεστε το παιδί σας να συμμετέχει σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο μάθημα, τότε να σας δώσουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες και να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν σημαίνει αποδοχή και καταβολή της μηνιαίας συνδρομής. Ελάτε λοιπόν να σας ενημερώσουμε:
1. Το μάθημα Ρομποτικής θα πραγματοποιείται Δευτέρα ή Τετάρτη ή Πέμπτη απόγευμα μετά τις 17:00 και θα διαρκεί 1μιση ώρα.
2. Το κόστος του μαθήματος είναι 15,00€ για το κάθε παιδάκι το μήνα. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του εκπαιδευτικού και μέρος του ποσού που πρέπει να διατεθεί για την αγορά των LEGO KIT, τα οποία κοστίζουν περίπου 150,00€ έκαστο. Το υπόλοιπο ποσό το οποίο πρέπει να προκαταβληθεί θα το αναλάβει ο Σύλλογος.
3. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα χωριστούν ιδανικά ανά ηλικίες, δηλαδή Α & Β τάξη, Γ & Δ τάξη, και Ε & ΣΤ τάξη. Και κάθε τμήμα για να υφίσταται πρέπει να αποτελείται από 9 παιδάκια περίπου, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους θα χωριστούν σε 3 γκρουπ.
Το μάθημα της Ρομποτικής είναι μια σκέψη και σύσταση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 34ου Δημοτικού Σχολείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν μαθητές του 88ου Δημοτικού ή και απερχόμενοι μαθητές, που φέτος φοιτούν στην Α Γυμνασίου. Ωστόσο, επειδή όπως είπαμε είναι ένα μάθημα που στηρίζεται στην καλή συνεργασία, πρέπει το κάθε τμήμα ηλικιακά ή έστω μαθησιακά να συμβαδίζει.
Οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν το μάθημα, μαζί με την ομάδα μαθητών Δημοτικού που εκπαίδευαν, συμμετείχαν τον Ιούνιο στην Ολυμπιάδα της Ρομποτικής και κέρδισαν την πρώτη θέση.
Εμείς δεν στοχεύουμε σε κάτι τέτοιο. Θέλουμε απλά να δώσουμε στα παιδιά μας  περισσότερα εφόδια για το αύριο!
Επιλέξτε κάποια από τις προτεινόμενες ημέρες και ώρες που πιθανόν να διεξαχθεί το μάθημα της Ρομποτικής στο σχολείο μας.
Ελάτε την επόμενη εβδομάδα, ημέρα Τρίτη 20/11/18 στις 19:00, σε μια συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, να μας κάνουν μια όμορφη επίδειξη και παρουσίαση του μαθήματος. Μπορείτε να πάρετε και τα παιδιά σας μαζί.
Το πρώτο μάθημα είναι πάντα δοκιμαστικό! Οπότε μη φοβάστε να αφήσετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν κάτι καινούριο.
Ενδιαφέρομαι το παιδί μου ………………………………………. Μαθητής της ….τάξης του Δημοτικού/Γυμνασίου να συμμετέχει στο μάθημα της Ρομποτικής
Α) Δευτέρα   17:00-18:30 ⃝   18:30-20:00 ⃝  ΑΛΛΗ ⃝
Β) Τετάρτη    17:00-18:30 ⃝   18:30-20:00 ⃝  ΑΛΛΗ ⃝
Γ) Πέμπτη      17:00-18:30 ⃝   18:30-20:00 ⃝  ΑΛΛΗ ⃝
Επειδή γνωρίζουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν αρκετές δραστηριότητες και ξένες γλώσσες που παρακολουθούν, αν επιλέξετε άλλη ώρα δηλώστε μας την επιθυμητή και αν αυτό είναι εφικτό και μπορεί να συσταθεί τμήμα θα λάβετε ενημέρωση από τον Σύλλογο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Δήλωση συμμετοχής στο email του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 88ου Δ.Σ.Α.  88silgondimathin@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από την αποχαιρετιστηρια γιορτή της Στ' τάξης στο σχολείο μας σήμερα...

Μια όμορφη, συγκινητική γιορτή αποχαιρετισμου της Στ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αγαπημένο σχολείο των παιδιών όπου για έξι χρόνια ήταν το δεύτερο σπίτι τους.. Τα καμαρωσαμε στον αποχαιρετιστηριο λόγο τους, άκουσαμε το τραγούδι τους και ταξιδέψαμε μαζί τους στο χρόνο.. Σε αυτό το ταξίδι των όμορφων έξι χρόνων με συνταξιδιωτες τους συμμαθητές και δασκάλους τους... Ο διευθυντής, η δασκάλα τους αλλά και όλοι οι δάσκαλοι που είχαν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια τους αποχαιρετησαν με βίντεο έκπληξη και όμορφα λόγια που πιστεύουμε ότι γι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και άγγιξαν την καρδιά τους...  Δίπλα τους αυτή τη μέρα ήταν φυσικά και ο Σύλλογος Γονέων με διακριτική παρουσία λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί και έχουν κριθεί απαραίτητα.  Τα παιδιά παρέλαβαν τα λευκώματα με το αναμνηστικό dvd και δίπλωμα καθώς επίσης και αναμνηστική μπλούζα πιο επίκαιρη από ποτέ... Έπεται και συνέχεια όμως με το πάρτυ που έχουμε διοργανώσει γι αυτά σήμερα το

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον μέχρι τώρα Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Εργαζάκη Μανώλη

  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 88 ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Αθήνα, 23.9.2017 -ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- Με αφορμή φέτος, την μεταφορά Διευθυντών σε νέες εκπαιδευτικές κοινότητες και δεδομένου όπως ήδη γνωρίζετε, ότι και ο Διευθυντής μας, κος Εργαζάκης Μανώλης μετακινήθηκε σε νέα σχολική μονάδα, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να του απευθύνουμε τον αποχαιρετισμό και τις ευχές μας… Αξιότιμε Κύριε Εργαζάκη, Για έξι χρόνια διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας γνωρίζοντας ένα προς ένα τα παιδιά μας και πάντα προσπαθώντας το καλύτερο γι’ αυτά δίνοντας τους επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία και μάθηση. Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στην ίδια γραμμή και τρέξαμε από κοινού ως συναγωνιστές σε έναν αγώνα που αφορούσε τα ίδια μας τα παιδιά.  Προσπαθήσατε από κοινού το καλύτερο γι’ αυτά και σταθήκατε αρωγός και υποστηρικτής όποια ιδέας θα μπορούσε να συνεισφέρει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Συνεργαστήκατε με την καρδιά σας, όχι επειδή έπρεπε να το κάνετε ή για

Party αποφοίτησης Στ τάξης 🎉🎊

Με ευλαβική προσοχή (αφού οι συνθήκες δεν επέτρεψαν διαφορετικά) θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 26/6 το party αποφοίτησης της Στ τάξης του σχολείου μας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 88ου Δ. Σ. Α. 🔊📣📢 🎶🎤🎉 Πληροφορίες και λεπτομέρειες 👇